Briefing aan je team

 

Algemeen

Je kunt deze briefing gebruiken als hulpmiddel, zodat je niet belangrijke informatie vergeet te delen met je team. Je mag natuurlijk zelf invulling hieraan geven. Echter wij moeten er wel van uit kunnen gaan dat alle medewerkers door jullie geïnformeerd zijn. 

Het is belangrijk dat je je team op de hoogte stelt van:

  • hoe blij je bent dat ze er zijn;

  • wie jij bent

  • de tijden en bijzonderheden wedstrijd (zie Event Info);

  • de Huisregels. Iedereen heeft deze ontvangen en dienen te worden opgevolgd. Voor de kiosk is het belangrijk dat de volgende afspraken worden nageleefd:

    • De uiterlijke voorschriften

    • Gastvrijheid (jullie zijn ons visitiekaartje)

    • Pauzeregels indien niet anders gemeld (geen eten van de Catering Club, evt. wat uit de snoepmachine, drinken in 1 helft, geen officiële pauze)

    • Zonder toestemming verlaat je de kiosk niet

    • Telefoon blijft in je zak.

    • Fraude niet toegestaan (bijv. gratis weggeven van drank).

Uitleg kassaverkoper

  • Alle bank- en creditcards worden geaccepteerd, zowel contactloos als insteken.

  • Eerst betalen, dan bestelling meegeven

  • Bij problemen of vragen over betalingen moeten ze altijd kioskmanager erbij roepen

  • Stewardbonnen zeer duidelijk uitleg volgens briefing. Eerst bon + check altijd datum en wat ze ervoor krijgen. Centraal verzamelen. 

  • Bij klachten en/of vragen waar je geen antwoord op weet, roep je altijd kioskmanager erbij.

  • Voor vragen over allergenen (voedingsstoffen die allergische reacties kunnen geven) kun je ook kioskmanager erbij roepen.

Uitleg drankvoorbereider/biertapper

  • In dienst van de verkopers

  • A la minute schenken en eventueel paar hardlopers voorschenkers (vb. cola)

  • Afwijkende dranken inschenken op afroep verkoop

  • Meeluisteren met bestellingen, alert zijn

  • Biertapper tapt – bij voorkeur – zo dat er niet hoeft te worden afgeschuimd. Als er moet worden afgeschuimd, dan maar 1x met spatel afschuimen. Niet in beker knijpen. 

Uitleg drankvoorbereider/biertapper

Op de hoogte brengen van haccp, kritische processen bij voedselbereiding (niet allergenen)

  • Persoonlijke hygiene

    • Handen regelmatig wassen

    • Haren opgestoken

    • Geen handsieraden

  • Bewaken van kritische processen

    • Werkvoorraad beperken (max. 15 minuten buiten koeling)

    • Temperatuur food items na bereiden en warmhouden

Uitleg werkwijze per food item